Advert

Ergani'de Roboski Katliamı anması

Ergani'de Roboski Katliamı anması
Bu içerik 3861 kez okundu.
HDP Parti binası önünde, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü'nde 28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının 34 Roboskili yurttaşın katlettiği Roboski Katliamı yıl dönümünde basın açıklaması yaptı. 
HDP ilçe örgütü'nün düzenlediği basın açıklamasını okuyan Halil Akçay, Roboski halkına yönelik olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca gerçekleştirilen katliamlardan sadece biri olduğunu vurguladı. Halil Akçay," 34 insanımızın kazan bombalarıyla paramparça edildiği Roboski'de ailelere yönelik her türlü hukuksuzluk ve adaletsizlik reva görüldü. Askeri ve siyasi sorumlular yargı önüne çıkarılmadı, ama o katliamda ailesinden çok kişiyi kaybetmiş olan Şırnak Vekilimiz Ferhat Encü, dokunulmazlığı olmasına rağmen 4 Kasım'da tutuklandı" dedi.
Açıklamanın devamında Halil Akçay, "Roboski Katliamı'nın üzerini örten, suçluları ödüllendiren AKP iktidarı, Kürt halkının iradesine el koyan kayyım politikası sonucunda Amed'te yapılan Roboski Anıtı'na da tahammül edemedi. 34 insanımızı simgeleyen bu anıt, AKP-MHP iktidarının gaspçı kayyımları tarafından yıkıldı. insanlarımızı katleden AKP iktidarı, onların anılarına sahip çıkmamızdan da korkuyor. Biz ne Roboski'yi nede diğer katliamları unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi. Açıklamanın devamında,Tarihte, kim tarafından yapılırsa yapılsın, hiçbir katliam ve insanlık suçu halkların yargısından ve adaletinden kurtulamadığını bu suçları işleyenler ne kadar ellerindeki iktidar olanaklarını kullanarak halkın adaletinden kurtulacağını zannetseler de tarih önünde, adalet önünde, insanlığa er ya da geç hesap vereceklerini ve vicdansızlıkları, insanlık düşmanı uygulamaları er ya da geç hukuk önünde cezasını bulacağını belirtti.
Açıklamanın sonunda Akçay,"Bu inanç ve kararlılıkla, Roboski Katliamı'nı 7'nci yılında bir kez daha lanetliyoruz. Katliamı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracağız. Adalet sağlanıncaya kadar Roboski'de donan kanımız toprağa karışmayacaktır" dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin