Advert

Boğaz A‡ayı Taştı

Boğaz A‡ayı Taştı
Bu içerik 3387 kez okundu.
Ergani'de etkili olan şiddetli sağanak, Boğaz Çayı'nın sulama barajının tamamlanmamasına rağmen suların taşmasına neden oldu. 
Geçen pazar günü başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli sağanak yağış ve kar, Ergani'de hayatı felç etti. Yağmur nedeniyle ilçe merkezindeki ev ve iş yerleri sular altında kalırken Hilar  çayı'nda da su seviyesi yükseldi. Yer yer taşkınların yaşandığı Hilar ve Yayvantepe çayı'nın çevresindeki bazı tarım arazileri sular altında kaldı. 
Boğaz çayı'nda gelen su taşkını ilk yopkörü köyünde başladığını belirten Mustafa Demir (55), bu tür yağışların en son 40 yıl önce görmüştüm. Etkili olan şiddetli sağanak ilk önce Boğaz çay'ından başlar  sonra Hilar ve Yayvantepe arasında bir köprüden geçer. Bu kadar taşkını 40 yıl sonra görmek beni mutlu etti. Adına çay mı diyelim dere mi diyelim temizlendi. Bundan 4 yıl önce bu köprünün yanında bile duramazdık. Bütün ilçenin ve kanalizasyonu buradan geçiyordu. Kış mevsiminde taşan çay'da tüm pislik ve kokular yok oldu. Yaz ayında Yayvantepe  çay'ı daha temiz akacak dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin