Advert

HDP Ergani ilçe Belediye eşbaşkan adayları belli oldu

HDP Ergani ilçe Belediye eşbaşkan adayları belli oldu
Bu içerik 6016 kez okundu.
Halkın Demokratik Partisi Ergani Belediye eş başkanlığına Meryem Yıldız ve Ahmet Kaya aday olarak gösterildi. 
Halkın Demokratik Partisinin Ergani Belediye eş başkan adayı Ahmet Kaya, Olağan üstü şartlardan geçiyoruz. Kürt halkının özgürlük sorunu problemi varken başka bir partide olmak düşünülecek bir şey değildir.duyarlı bir insan açısından bizde kendimizi bu kadar duyarsız görmediğimiz için HDP ile beraber siyaset yapıyoruz dedi. 
HDP'li bazı aday adayları sizin aday olduğunuza tepkili sorusuna yanıt veren Kaya, Hizmet herkesin ifa etmek istediği bir alandır. Yıllarca emek vermiş arkadaşlarımın tabiri yerindeyse taçlandıracağı güçlü bir platformdur. Bir belediye başkanlığı, bir milletvekilliği gibi, belediye meclis üyeliğinde görev alma gibi o açıdan arkadaşların itirazları olmuşsa, tepkileri olmuşsa demokratik süreç içerisinde çok doğaldır. Bir partinin içerisinde demokrasinin olup olmamasının göstergesi budur. Yukarıdan aşağıdan hiyerarşi bir karar geldiğinde herkes tamam amenna diyorsa tepki koymuyorsa o partide ciddi bir sıkıntı vardır demektir. Bu tepkileri arkadaşlarımda gördüğümde çokta hoşuma gitti, sorgulayan bir parti olduğunu gördüm dedi. 
Kamuoyu bunu iyi bilsin ki partide bu tepkiyi ortaya koyan arkadaşlar bireysel tepki olarak ortaya koymadıklarını belirten Eş başkan adayı Ahmet kaya, Belli başlı itirazlar vardır, bu parti içi demokrasiyi güçlendirmeyle ilgili dayanışmayla ilgili bir takım endişelerdi. Şahsımıza, partimize yönelik bir tepki değildi, kimse de bunun üzerinden  fitne yaratmaya çalışmasınlar  partimizde asla bu fitneleri yutmaz. Sahaya indiğimizde halkımız bizi tanırsa, nereden geldiğimizi bilirse partililerimiz partimizin dışında başka bir partiye oy vermez. Halk bizi tanıyor uzaydan gelmedik bu yörenin insanıyım özbe öz Diyarbakırlıyım. Ben partimi tanıyorum partililerde beni iyi tanır. Bu sıkıntılar geçicidir dedi. 
Halkın Demokratik Partisinin Ergani Belediye eş başkan adayı Meryem Yıldız ise, Partimizde eş başkanlık sistemimiz var, Dünyada bir ilktir yerel yönetimlerde HDP'yi tanıyan herkes hem bölgede olsun hemde Türkiye cephesi olsun HDP'nin ilkelerini, felsefesini bilen herkes HDP'ye geliyor. Toplumsal bir muhalefet oluşturmak için HDP'nin projeleri, ilkeleri vardır. Tabanı baz alan karar veren bir partidir. Sistem partileri gibi değildir. Sistem partileri tabandan değil dıştan karar alırlar. Burada bazı tepkiler oldu, bizde duyduk, şahit olduk. Sorun sadece yerelin sorunu değil toplumsal sorundur. Bende Erganiliyim yabancı değiliz. 
Eş başkanlık sistemiyle diğer partilerin görmemiş olduğu kadın sorununu gündeme getirmektir. Çünkü dünyayı yöneten erkek sistemi ile örülmüştür. HDP şunu diyor kadının olmadığı yerde bir barış ortamı sağlanmaz dedi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin