Advert

KAYMAKAM DEMiR: çœKENDi iŞ YERiNiZi AA‡INçœ

KAYMAKAM DEMiR: çœKENDi iŞ YERiNiZi AA‡INçœ
Bu içerik 3196 kez okundu.
Çermik ilçesinde açılan KOSGEB Girişimcilik Kursu’nun ilk dersi yapıldı. Kursiyerleri ziyaret eden Kaymakam Nazlı Demir, kursiyerlere emeklerini istihdama çevirmelerini istedi.
KOSGEB Diyarbakır il Müdürlüğü ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen KOSGEB Girişimcilik Kursunun ilk dersi yapıldı. ilk derse, Kaymakam Nazlı Demir ve Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu katıldı.
ilk etapta 30’u kadın ve 30’u erkek olmak üzere 60 kişinin kurstan yararlanacağı belirtilirken, daha sonra 30 kişilik bir kurs daha açılacağı ve kurslardan yararlanacak kursiyer sayısının 90 olacağı vurgulandı.
Kursiyerleri ziyaret eden Kaymakam Nazlı Demir, kadınlardan emeklerini istihdama çevirmeleri gerektiğini belirterek, şöyle konuştu;
“Halk Eğitimi Merkezinde, ÇATOM’da ve ADEM’de kadınlarımıza birçok konuda kurs veriyoruz ve sertifika sahibi yapıyoruz. Fakat alınan bu sertifikaları istihdama yansıtamıyoruz. KOSGEB kursu ile bunu istihdama çevirelim istiyoruz. Sizlerin bunu başaracağınıza inanıyorum ki zaten dosyaları incelediğimde farklı dallardan iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımızı görüyorum. Burada mesela Bin 500 kamu personeli var. Yöresel yemekler lokantası açmak isteyen var. Bunun gibi değişik fikirleri olanlar var, işte sizlere kazandıracak bunlar olacaktır. Yine bahar aylarına girilmesiyle birlikte ilçemiz kaplıcalarına gelen birçok turist oluyor, bu da sizin kazanmanızı sağlayacaktır. Bu kurs sayesinde bugüne kadar aldığınız sertifikaların bir anlamı olacak.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin