Advert

HDP Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı

HDP Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı
Bu içerik 4170 kez okundu.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ergani'de Parti binasında düzenlenen tanıtımda, HDP'nin belirlediği ve isimlerini açıkladığı belediye başkan adayları tanıtımı yapıldı.
HDP, Ergani ilçesinde göstereceği Eşbaşkan adayları Meryem Yıldız ve Ahmet Kaya'yı konvoy turu ile halka tanıttı.
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dönük hazırlıklarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il Örgütü, Ergani ilçesinde gösterilecek Eşbaşkan adayları olan Meryem Yıldız ve Ahmet Kaya'yı, düzenlenen etkinlikle halka tanıttı.  Etkinliğe, partinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Adnan Selçuk Mızraklı ile milletvekilleri Remziye Tosun, imam Taşçıer ve  Musa Farisoğulları'nın, Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, HDP Ergani ilçe Başkanı Halil Akçay, ile partililer katıldı.
ilçesi girişinde eşbaşkan adaylarını karşılayan halk, onlarca aracın yer aldığı konvoyla önce ilçe merkezinde tur attı. ilçe sakinlerinin sevinç gösterileri altında ilçeyi turlayan adaylar, ardından parti binasına geçti. 
Bina önünde toplanan partililer, çalışan seçim müzikleri eşliğinde halaya durdu. 
Daha sonra partililere seslenen Eşbaşkan adaylarından Ahmet Kaya, Kürt filozof, şair ve yazar Ahmedê Xanî'den bir alıntı yaparak başladığı konuşmasında, bu seçimlerde mağdur ve mağrur olan iki tarafın yarıştığını ve mazlumların zorbaları yeneceğini söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Adnan Selçuk Mızraklı ise, kayyum atanarak zorla alınan bütün belediyeleri tekrar geri alacaklarını söyledi.
Eş Başkanlar Ergani Haber Gazetesini ziyaret etti
HDP Ergani Belediye Eş Başkan adayları Ahmet Kaya ve Meryem Yıldız Ergani Haber gazetesini ziyaret etti. Adaylığı belirlendiği günden beri HDP seçmeninden tepki alan Ahmet Kaya, Tepkilerin azaldığı belirterek seçim çalışmalarımıza devam edekceklerini söyledi. Kaya, Klasik belediyecilik değil halkla birlikte hizmet edeceğiz dedi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Yaz bitti Ergani'de anız yangınları bir bitmedi!
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin
Diyarbakırlı vekil: İdam geri gelsin