Advert

CHP, Diyarbakırç™daki elektrik sıkıtları TBMMç™ye taşıdı

CHP Manisa Milletvekili Hasan A–ren Diyarbakır çevresinde özellikle Bismilç™deki su kuyusu motorların elektrik voltajının düzensizliği nedeniyle yanmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP, Diyarbakırç™daki elektrik sıkıtları TBMMç™ye taşıdı
Bu içerik 3741 kez okundu.

CHP Genel Merkezi tarafından Milletvekili bulunmayan illerin sorunları ile ilgilenmesi amacıyla yapılan görevlendirmede Diyarbakır’da görevlendirilen Hasan Ören Diyarbakır’ın sorunlarıyla yakından ilgileniyor. 

Bu kapsamda Bismil’in elektrik sorununu gündeme taşıyan Hasan Ören ortaya çıkan sorunun giderilmesini vatandaşın zararının mutlaka karşılanması gerektiğini söyledi. 

TBMM’ye soru önergesi veren Ören, soru önergesinde;  Tarımsal sulamada elektrik enerjisi yoğun olarak kullanılmaktadır.  Tarla, bağ ve bahçelerde bulunan trafolar ve su motorlarının çoğunluğu vatandaşlara ait olduğu için bakım, arızaları kendileri tarafından yapılmaktadır. Havaların çok sıcak gittiği bu günlerde Diyarbakır çevresinde ve özellikle Bismil ilçesinde derin kuyu sondajlarından su çekmek için kullanılan su motorları elektrik enerjisinin voltajının düzensiz olarak gelmesi sonucu yanmıştır. Elektrikte yaşanan dalgalı voltaj nedeniyle 300-400 su motorunun yandığını belirtti

Tarafıma gelen şikayetlerde, sorunun bakanlığınıza bağlı elektrik üretim, iletim idaresi ile elektrik dağıtım şirketinden kaynaklandığı, ancak sorumluluğu kimsenin almadığı bildirilmiştir. Su motorları dalgalı  gelen elektrik voltajının düşmesi ve aniden yükselmesi sonucu yandığı ve bunun sorumlusunun vatandaş değil elektrik iletim ve dağıtım idaresi olduğunu söyledi.

Sıcak havalarda tarım alanlarının sulanması zorunludur. Elektrik motorlarının arızalanması sonucu Bismil’de tarımla uğraşan vatandaşlar tarlalarını, bahçelerini sulayamadıkları için ürünleri zarar görmüştür. Önümüzdeki günlerde gerekli tedbirler alınmazsa daha çok sayıda su motorunun yanacağından endişe edildiğini ifade etti. 

Diyarbakır’da Tarımla uğraşan vatandaşların su motorlarının yanmasının sorumlusu olan kişi veya kurumlar mutlaka açıklanmalı ve vatandaşın zararı karşılanması gerektiğini belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi