Advert

Gülbaran Mezarlığı aile mezarlığına çevrildi

Ergani ilçesindeki mezarlıklarda mezar yeri sıkıntısı baş göstermesinin ardından Gülbaran mevkiinde bulunan mezarlık alanı aile mezarlığına çevrildi.

Gülbaran Mezarlığı aile mezarlığına çevrildi
Bu içerik 6624 kez okundu.


Ergani ilçesindeki istasyon ve Kemertaş Mahallelerindeki mezarlıklar ile Çimento ve Gülbaran mevkilerindeki şehir mezarlıklarında yer sorununun had safhaya ulaştı. Gülbaran mevkiinde 125 dönüm 1981 yılında araziyi hayırsever vatandaş Kemal Fincan mezarlık olması için Ergani Belediyesine tahsis etmişti. 
Ergani Gülbaran mevkiinde 125 dönüm alanı mezarlık olarak Belediye tahsis ettiğini belirten hayırsever vatandaş Kemal Fincan, İlçemizde mezarlıklarda yer kalmadığından vatandaşlar cenazelerini gülbaran mezarlığında defin ediyorlar. İçerinde cenaze olmayan mezarlık alanların briketle ve demir korkuluklarla çevrildiğini savunan Fincan, "Cenazesi olmayan bir şahıs 5 -10 kişilik yer çevirmiş.Şimdiden aile mezarlığı olarak kullanılmaya başlandı. Kimi vatandaşlarımız 6-8 metrekare yeri kendilerine 

tahsis edilmiş gibi demir korkuluklarla çeviriyorlar. Aile mezarlığı yapan kişilerle 25 yıldır bunun mücadelesini veriyorum.Vatandaşlar bu konuda duyarsız kalıyor. Hergün mezarlığa gittiğimde yeni demir korkuluklarla karşılaşıyorum. Kendi imkanlarımla kepçe getirip mezarlığın düzenlemesini yapıyorum. Benim tek isteğim Ergani Belediyesi Gülbaran mezarlığına yapılan demir korkuluklarını kaldırsın dedi. 
Mezarlık alanı ışıklandırılma
Ergani ilçe Fatih mahalle muhtarı Sıdık Aşkın ise, Belediyemiz ilçede bulunan mezarlıklara el atması gerekiyor. Hayırsever vatandaş tarafından belediye’ye tahsis edilen gülbaran mezarlığı ne yazık ki aile mezarlığana çevrilmiştir. Gülbaran mezarlığının etrafı istinat duvarıyla çevrilmeli, cenaze yıkama yeri yapılması ve mezarlık alanına ışıklandırma yapılması gerekir dedi. 
Gülbaran Mezarlığında, mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, bu durumun bir müddettir olduğunu, bundan rahatsızlık duyduklarını belirterek, çevrilen alanlarla ilgili olarak kimsenin Belediyeden izin almadığını veya bir bedel ödemediğini iddia ettiler. Herkesin kafasına göre mezar alanı çeviremeyeceğini belirten vatandaşlar, bu konu ile ilgili olarak Belediyenin kamuoyuna açıklama yapmasını istediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!