Advert

Diyarbakır'a sivil havaalanı nihayet...

Diyarbakır'ın sivil bir havaalanına kavuşturulması için başlatılan proje, hayata geçiriliyor. Uzun yıllardır girişimciler ile turizmciler başta olmak üzere çeşitli kesimlerin sıklıkla dile getirdiği ancak bir türlü çözülemeyen Diyarbakır'ın havaalanı soru

Diyarbakır'a sivil havaalanı nihayet...
Bu içerik 3481 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır ziyaretinde kent ile ilgili açıkladığı projeler arasında yer alan “sivil havaalanı projesi” Ulaştırma Bakanlığı'nca hızlı şekilde hayata geçiriliyor. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel Müdürlüğü, yeni terminal binası için yapılacak “apron ve taksi yolu” işini 9 Şubat 2012'de ihale edecek.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın bölgenin ticaret, kültür, turizm ve sağlık alanında merkezi olduğunu söyledi. Mevcut havaalanına günde ortalama 30'un üzerinde uçağın inip kalktığını, apron ve terminal binasının yetersizliği nedeniyle uçak sefer sayısının artırılamadığını bildiren Toprak, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl Diyarbakır ziyaretinde açıkladığı projeler arasında yer alan sivil havaalanın yapımı için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Apron 10 uçak kapasiteli olacak

Toprak, geçen yıl Diyarbakır Havaalanını kullanan yolcu sayısının yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi olduğunu, 2012 yılında bu sayının 1 milyon 700 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Yolcu sayısında her yıl yaklaşık yüzde 30'un üzerinde artış oluyor. Bu çok büyük bir oran. Bu artış karşısında, mevcut apron ve terminal binası, ihtiyacı karşılamıyor. Apron küçük olduğu için sadece iki uçak sığabiliyor, üçüncü bir uçak sığamıyor. Terminal binası da yetersiz kaldığı için burada yoğunluklu uçuşlar yapılamıyordu. Başbakan Erdoğan'ın sivil havaalanı yapımı ile ilgili açıklamasının ardından çalışmalar hemen başlatıldı. Modern, kapasitesi büyük, körüklü iniş ve binişi sağlayacak terminal binasının yapımı için projelendirme yapıldı. Yeni havaalanına aynı ayında 10 uçağın park edilebileceği bir apron yapılacak. Bu apron ile uçağın pistten terminale gidiş güzergâhı olan taksi yolu ihaleye çıkarıldı. Bunun ardından yeni terminal binası ihale edilecek. Bunların yapımının bir yıl içerisinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz.”

Yurt dışı seferleri de yapılacak

Vali Mustafa Toprak, yeni havaalanın Diyarbakır'a ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük katkısı olacağına işaret ederek, özellikle bölgeye gelecek turist sayısında artıuml;nce 8 yıllık belediye çalışmalarını gösteren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. sinevizyon gösteriminden sonra muhtarların sorunlarını ve belediyeden taleplerini ilettiler köy Muhtarlar özellikle içme suyu ve alt yapı sorunlarında sıkıntı çektiklerini belirterek bu sorunun bir an önce giderilmesini istediler.

Başkan Demirbaş, sorunları dinledikten sonra, daha önce köy statüsünde olduklarını 5216 sayılı yeni yerel yönetimler yasasıyla mahalle statüsüne kavuşan bölgelerimizin sorunları çok olduğunu belirterek, “. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Ve halkımızın hizmetkarıyız. Belediyemizin başkan yardımcılarımızın ve daire müdürlerimizin 24 saat telefonları acık istediğiniz anda ulaşılırsınız ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. Sizlerin desteklerinizle bu yola girdik belki hatalarımız vardır. insanoğlu hatasız değil hatasız bir tek yüce Allah vardır. Biz 8 yıllık süre içinde ne yaptık ve daha yapılması gereken şeyler var. Bu çalışmamalarımızı sizlerin rehberliğinizle sürdürüyoruz. Diyarbakır kadim bir şehir ne yapsak azdır. Sur Belediyemizin maddi olanaklarına baktığımızda bütün sorunları birde çözemeyeceğimizi biliyoruz. Ama sorunları gidermek hizmetlerimizin kalitesi artırmak için var olan imkanlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuskusu olmasın “ diye konuştu.

Tan. “Biz gördüğümüz zararı gördük. Bundan sonra zararı kendisi görecek. Belki de iktidarını bile kaybedebilir”

Daha sonra BDP Diyarbakır Milletvekili Altan TAN yaşanan anayasa süreci ile ilgili muhtarlara bilgi verdi. Tan, “seçimlere sizlerle birlikte girdik. BDP de Ak partide bu seçimlerin yeni bir dönem olacak yeni anayasa yapılacak, Türkiye hızlı demokratikleşmeye doğru gidecek, sorunlarımız ve problemlerimiz çözülecek. ama maalesef seçimlerden hemen sonra siyaset yumuşayacağına diyalog kapıları açılacağına, çözüm yolları bulunacağına, çözüm getireceğine, çatışma, gerilim ve bir zıtlaşma yerini aldı. Hatip Dicle nin milletvekilliğinin dünyada benzeri olmayacak bır şekilde iptal edildi. BDP Grupu olarak söyledik Türkiye’nin demokratikleşmesi için hangi yasayı getiriyorsan getir destek vermeye hazırız. Onlar sike yasasını bir geceden getirip meclisten geçirdiler, cumhurbaşkanın görevi kac yıl olacak onu bır günde komisyonlardan geçirip mecliste oyladılar. Ama ülkenin demokratikleşmesi için kıllarını halen kıpırdatmıyorlar

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
İmam gelmedi: Tavşantepe’de ezan okunmadı, hutbeyi köylüler okudu
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak
Gülben Ergen Diyarbakır’da ‘Narin Anaokulu’ açacak