Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla eğitimdeki aksaklıklarda gün yüzüne tekrar çıkmaya başladı. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı 110 hanelik Kurdik (Alangür) köyü sakinleri köylerinde dört yıl önce okul eskidir diye yıkım raporu verildiği için bu zaman zarfında öğrencilerin eğitim ve öğretim görmediği belirterek sorunlarının çözümü için Kaymakamlığa başvurdular.
Köylerindeki okul sorununu ilke Haber Ajansı'na anlatan Kurdik köyü sakinleri bir an önce köylerine bir okul yapılması talebinde bulundular.
Öğrenciler 30 Km Uzaklıkta Bulunan Diyarbakır'a Gidip Geliyorlar
Köy sakinlerinden Mehmet Bozkurt, köy okulu için sorunlarını merkez Yenişehir ilçesi Kaymakamlığına bildirdiklerini belirterek, "Köydeki okulumuz eğitim ve öğretim için uygun olmadığı için dört yıl önce yıkma kararı verildi. O günden bu yana köyde okulumuz yoktur. 1,2,3 ve 4 sınıflar 7 km uzaklıktaki Çakmaklı (Cimikan) köyüne taşımalı yani servis ile okulla gidip geliyorlar. 5,6,7 ve 8 sınıflar ise köyümüze 30 Km. uzaklıkta Diyarbakır'da bulunan iMKB Bölge Yatlı Okuluna gidiyorlar. Bu sorunun çözüme kavuşması için Kaymakam Bey ile görüştük. Görüşmede ise herhangi bir çözüm bize verilmedi" dedi.
Çocuklarına iyi bir eğitim ve öğretim vermek istediklerini belirten Bozkurt, "Çocuklarımızda biz yatılı kalmak istemiyoruz diyorlar. Köy çocukları oldukları için şehre uyum sağlayamıyorlar. Çocukları velileri okula götürüp bırakıyor ama öğrenciler okuldan kaçıp tekrar eve geliyorlar. Okulda herhangi bir can güvenliği de yok. Peki çocuklarımızın başına bir şey geldiğinde kim bu konuda sorumlu olacak" şeklinde konuştu.
Söz Veriyorlar Sözlerini Yerine Getirmiyorlar
Bozkuırt son olarak Yenişehir kaymakamının kendilerine, önümüzdeki yıl tapulaştırma işlemlerinden sonra köye bir okul yapacaklarına dair söz verdiğini sözlerine ekledi.
Köy sakinlerinden Hacı Bingöl ise, "Dört yıldır hep bize söz veriyorlar ama bir türlü köyümüze okul yapılmadı. Türkiye'nin her yerinde okullar yapılıyor. Yalnızca bizim köyümüzde mi bu sorun var. Bu öğrencilerimiz ne olacak?" diye sordu.
Kaymakam Bey Gururuna Yedirmedi
Çetin Öztürk, köylerinde okul olmadığından dolayı köylerinde 51 öğrencinin eğitimsiz bir şekilde beklediğini ifade ederek, "Kaymakam Bey'in yanına çocuklarımızla birlikte sorunlarımızı dile getirdiğimizden dolayı Kaymakam Bey gururuna yedirmedi. Aynı sorundan dolayı il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de gittik köyümüzdeki eğitim ve öğretim sorununu onlarda bildirdik ama şimdiye kadar hiçbir çözüm getirmediler."
Öztürk son olarak Başbakan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek köylerine bir okul yapmasını istedi.