Advert

Büyük ödül Diyarbakır'da barışı bekleyen annelere

Ve ödüller Koza'dan çıktı... 20 dalda heykelciklerin dağıtıldığı 19. Altın Koza Festivali'nde 'En iyi Film' ödülü 'Babamın Sesi'ne gitti. Yapımın iki yönetmeninden biri olan Zeynel Doğan, teşekkür konuşmasında hikayesi Diyarbakır'da geçen filmle barış mes

Büyük ödül Diyarbakır'da barışı bekleyen annelere
Bu içerik 3369 kez okundu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödüller dün gece düzenlenen törenle dağıtıldı. Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında yönetmenliğini Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy'ün yaptığı 'Babamın Sesi' adlı yapım 'En iyi Film Ödülü'ne layık görüldü.

Geceye, barış mesajları damga vurdu. Ödülünü festivalin onur konuğu olan Türkan Şoray'ın elinden alan Eskiköy teşekkür konuşmasında, 'Hükümet, 3 yıl önce sinemacıları bir araya toplayıp, 'Barışa nasıl katkı sunacaksınız' diye sorduğunda, sinemacıların vereceği tek cevap film yapmaktı. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Lütfen siz de üzerinize düşeni yapın, verdiğiniz sözleri tutun' dedi.

'VERDiĞiNiZ SÖZLERi TUTUN'

Diyarbakır'da yaşadığını dile getiren Doğan, ise şu ifadeleri kullandı: Bizde savaş uçakları çok kalkar. Sıraya girip uçmaya başladıklarında anneler büyük bir kaygıyla pencerenin önüne koşarlar. Benim annem de her sabah TV'yi açar, 'Bugün bir şeyler olacak, memlekette bir şeyler düzelecek' diye. Ödülü, Diyarbakır'da barışı bekleyen annelere adıyorum...

işte geceden notlar:

- Ödüllerin sahiplerini bulduğu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi kırmızı halılarla kaplandı. Tavanlar ise beyaz perdeyle dekore edildi.

- Sunuculuğunu Zuhal Olcay ve Mahir Günşıray'ın üstlendiği gece, ünlü sanatçıların kırmızı halı geçişiyle başladı.

- 'Beklerim Bir Tango Borcun Var Bana' adlı şarkıyı seslendiren Zuhal Olcay'ın performansı büyük alkış topladı.

- Gecede, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yer almadı.

- 'En iyi Yönetmen' seçilen Pelin Esmer ödülü, geçen aylarda motosiklet kazasında yaşamını yitiren 35 yaşındaki yönetmen Seyfi Teoman'a adadığını söyledi.

- Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği 'Araf' ve Zeki Demirkubuz'un yönetmen koltuğunda oturduğu 'Yeraltı' filmleri gecenin hayal kırıklığı oldu.

- 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması' ve 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda derece alan filmlere de Altın Koza heykelcikleri de gecede sahiplerini buldu.

- Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda, 'En iyi Belgesel' dalında birinciliği kazanan Halil Aygün, ödül kazandığını geç öğrenince törene yetişemedi.

- Başkanlığını Ferzan Özpetek'in yaptığı yarışma jürisi, Eyüp Boz (görüntü yönetmeni), Hasan Saltık (müzisyen), Hülya Uğur Tanrıöver (öğretim üyesi), Zeynep Özbatur Atakan (yapımcı) ve oyuncular Nejat işler ile Nurgül Yeşilçay'dan oluştu.

Umut vermeye devam ediyor!

Beş yıl önce 'ilk Aşk' filmiyle 'Umut Veren Genç Kadın Oyuncu' ödülü alan Neslihan Atagül'ün, aynı ödülü yine kazanması dikkat çekti.Adıyla dağıtılan ödülü Atagül'e veren Türkan Şoray, 'Sinema benim hayatım. Sinema için yaşadım, sinemayla nefes aldım. Duyduğum bu mutluluğu hiç yitirmedim' dedi.

Koza'dan çıkan 'En iyi'ler

- Film: Babamın Sesi

- Yönetmen: Pelin Esmer (Gözetleme Kulesi)

- Senaryo: Orhan Eskiköy (Babamın Sesi)

- Erkek Oyuncu: ilyas Salman (Lal Gece), Engin Günaydın (Yeraltı)

- Kadın Oyuncu: Nilay Erdönmez (Gözetleme Kulesi)

- Yardımcı Erkek Oyuncu: Menderes Samancılar (Gözetleme Kulesi)

- Yardımcı Kadın Oyuncu: Laçin Ceyhan (Gözetleme Kulesi), Nihal Yalçın (Araf, Yeraltı)

- Jüri Özel Ödülü: Siirt'in Sırrı (inan Temelkuran, Kristen Stevens)

- Yılmaz Güney Ödülü: Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez)

- Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken (Gözetleme Kulesi)

- Kurgu: Siirt'in Sırrı

- Sanat Yönetmeni: Osman Özcan (Araf)

- Film-Yön En iyi Yönetmen: Erden Kıral (Lal Gece)

- Film-Yön Jürisi Özel Ödülü: Belmin Söylemez (Şimdiki Zaman)

- SiYAD En iyi Film Ödülü: Şimdiki Zaman

- Adana izleyici Jürisi: Lal Gece (Reis Çelik)

'KUŞ'LAR ÖYLE SÖYLEDi

- Sırf akp kürtlere şirin görünsün die, altın koza'yı siyasete meze ettiler... TÜRK MALI ?@maladamm

-  Altın Koza Festivali sonuçları tahmin edin nerede yok? (http://www.altinkozafestivali.org.tr) Böyle işini seven bir insanlarız işte.. e günlerden de pazar:) @gomalak

-  Araf'ın Altın Koza alamamasına Ömür Gedik ne kadar bozuldu acaba..Tüm ödülleri toplayacakmış gibi yazıp duruyordu.

Erenhakan

-  Altın Koza final yazım: Sinema bahane, politik duruş şahane!

murattolga

-  Altın Koza jürisi şunu demiştir; iyi film yapmanıza gerek yok, bize uygun mesaj verin yeterlidir. Sinema değil ideoloji ödüllendirildi. m.nedim hazar ?@nedimhazar n  Sinemamızın pamuk elleri Adana Altın Koza'ya katılan tüm sinemacıları kutlar, ödüllendirilen arkadaşları alkışlarız... Şükran

Adana...taylan1789

- Altınkozafestivali.org geç uyandı!

Türk sinemasının en önemli festivallerinden biri olan Altın Koza'da, ödüller açıklanır açıklanmaz internetteki haber sitelerinde duyuruldu. Ancak, etkinliğin resmi sitesinde saatler sonra yer aldı. altinkozafestivali.org, adresine girenler ödül listesini geç saatlere kadar göremedi.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Ersun Yanal: Saha zemini rakibe yaradı
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi
Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yendi