Advert

"Sağlıkta Şiddet" Dozunu Arttırarak Devam Ediyor!

Huzur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığından sağlıkta yaşanan şiddet olayları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şiddetin şiddet doğurduğunun altını çizen İl Başkanı Ahmet Böçkün, gerekli tedbirlerin alınması ve sağlık çalışanlarının haklarının iyileşt

Bu içerik 11163 kez okundu.

Huzur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığından sağlıkta yaşanan şiddet olayları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şiddetin şiddet doğurduğunun altını çizen İl Başkanı Ahmet Böçkün, gerekli tedbirlerin alınması ve sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Huzur-sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, yaptığı açıklamada, son süreçte sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarının caydırıcı cezai işlemler uygulanarak son bulunması gerektiğini vurgulayarak, sağlıkta şiddette, şiddetin dozunun artarak devam ettiğini görmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti.

Diyarbakır Kayapınar ilçesi Aile Sağlık Merkezinde görevli hekimimiz Dr. Aziz Tanelçi'nin gelen hastasına tedavi düzenleme maksadıyla tavsiye niteliğindeki önerisinin; şeker hastalığın var, egzersiz yap, diyet uygula demesinin farklı yorumlanması neticesinde bıçaklı saldırı ile şiddete maruz kalması son derece üzücü ve sağlıkta şiddet olaylarının vahim düzeyde olduğunun göstergesidir.

Başkan Böçkün, Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında yeterli sayıda güvenlik güçlerinin bulunması gerektiği ve aynı zamanda Sağlık kurum ve kuruluşlarına kesici ve delici aletlerle giriş yapılmasının engellenmesini sağlamak adına personel eksikliğinin giderilerek kontrollerin ve güvenliğin arttırılarak sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

Böçkün, "Pandemi sürecinin başından beri ön safta yer alıp cansiperane hizmet veren bu meslek grubunun; Mali ve Özlük haklarının ne yazıkki geri planda kalmasının yanı sıra, can güvenliğinin olmaması kabul edilebilinir bir durum değildir. Artık bu meslek grubunun sesinin duyulması gerekir "dedi.

 

Huzur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, ayrıca huzur sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası olarak yaşanılan şiddet olayını kınadıklarını da ifade etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır aracı Konya’da kaza yaptı: 4 ölü, 2 yaralı
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!
Son seçim anketi: CHP, AK Parti ve DEM’de son durum!